МЗС Австрії викликало “на розмову” російського дипломата, який закликав “не щадити” українське населення

Австрійське міністерство закордонних справ відреагувало на твіт постійного представника РФ при міжнародних організаціях у Відні Михайла Ульянова, через який Міністерство закордонних справ України вимагає вислати російського дипломата з Австрії.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

МЗС Австрії заявило, що обурене заявою росіянина, тому викликає Ульянова на розмову в неділю, 20 серпня.

“Ми обурені людиноненависницькими заявами постпреда Росії та його спробами прив’язати те, що прив’язати неможливо. Ми за свободу слова. Але ми також маємо право зайняти тверду позицію проти таких підбурювальних заяв. Тому постпреда Росії Міхаіла Ульянова викликали в МЗС у неділю”, – йдеться у повідомленні австрійського міністерства у Twitter.

Раніше МЗС України закликало Австрію вислати Ульянова, який опублікував заклик ліквідувати українців.

Напередодні Ульянов написав у твітері допис із таким текстом: “Жодної пощади українському населенню” (“No mercy to the Ukrainian population”).

Таким коментарем він супроводив пост президента України Володимира Зеленського з подякою Сполученим Штатам Америки за новий пакет військової допомоги.

Пізніше Ульянов видалив свій допис і заявив, що його зміст неправильно зрозуміли.

“Я маю вибачитися. Я забув, з ким маю справу. Я, звичайно, мав на увазі США з їхнім постачанням зброї та президента України, який буквально вчора заявив, що він відкидає будь-які мирні переговори. Справді, жодної пощади з їхнього боку до українського населення. Це те, що я сказав”, – написав російський представник.

Читайте також:
Посольство РФ у Британії виправдовує вбивство бійців “Азову”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна