Байден підписав розпорядження про військову допомогу Україні на $775 млн

Президент США Джо Байден підписав указ про надання Україні $775 млн на оборону, а також на військову освіту та підготовку.

Про це ввечері 19 серпня повідомила пресслужба Білого дому.

“Відповідно до повноважень, покладених на мене як президента Конституцією та законами Сполучених Штатів Америки, зокрема статтею 621 Закону про іноземну допомогу (the Foreign Assistance Act, FAA) 1961 року, цим я делегую державному секретареві повноваження відповідно до статті 506(а)(1) FAA розпорядитися про скорочення до $775 млн оборонних статей та послуг Міністерства оборони, а також військової освіти та підготовки, надати допомогу Україні та ухвалити необхідні для цього розділу рішення для керівництва таким скороченням”, – йдеться в повідомленні.

Раніше у п’ятницю Пентагон оголосив про додаткові поставки озброєння Україні на суму $775 млн.

Зокрема, новий пакет допомоги включає боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS, 16 гаубиць, 1 тис. одиниць переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin та 1,5 тис. ракет для ПТРК TOW.

Читайте також:
Пентагон готує нову військову допомогу для України на $775 млн: що в списку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна