Пентагон готує нову військову допомогу для України на $775 млн: що в списку

Сполучені Штати готують черговий пакет військової допомоги Україні на суму майже 800 мільйонів доларів. До нього зокрема увійдуть розвідувальні безпілотники дальнього радіуса дії ScanEagle — їх США передають вперше.

Про це в п’ятницю, 19 серпня, повідомляє CNN з посиланням на неназваного високопоставленого представника американського Міноборони.

Зокрема, новий пакет допомоги містить боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS, 16 гаубиць, 1 тис. одиниць переносних протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin та 1,5 тис. ракет для протитанкових ракетних комплексів TOW.

Також США мають намір передати Україні протирадіолокаційні ракети, 15 розвідувальних безпілотників ScanEagle, 40 колісних бронемашин із посиленим протимінним захистом MRAP, джипи Humvee.

До пакета допомоги входять захищені системи зв’язку, вибухівка, прилади нічного бачення, тепловізори, оптичні прилади та лазерні далекоміри.

CNN зазначає, що таким чином з урахуванням нинішнього пакета допомоги адміністрація США з серпня 2021 року виділила Україні 19 траншів військової допомоги на суму понад $10 млрд.

Читайте також:
США надають ще $4,5 млрд фінансової допомоги Україні, – Reuters

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна