Працівника апарату Ради завербувала ФСБ: мав встановити “жучки” в парламенті

Служба безпеки України викрила працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарту Верховної Ради на спробі встановити “жучки” в кулуарах і залі парламенту.

Про це в п’ятницю, 19 серпня, інформує пресцентр СБУ.

Він був завербований ФСБ Російської Федерації.

Співробітник цієї російської служби запропонував йому “співпрацю” під час поїздки до тимчасово окупованого Криму до початку повномасштабного вторгнення.

“За вказівкою свого російського куратора агент мав збирати розвіддані про візити іноземних делегацій до українського парламенту, зокрема їх персональний склад, зміст офіційних і неформальних розмов”, – повідомив речник СБУ Артем Дехряренко.

Для встановлення “жучків” підозрюваний мав використати свій дозвіл на доступ до різних приміщень Верховної Ради. Але на час початку повномасштабного вторгнення посадовець звільнився з апарату парламенту, тож не зміг виконати жодного завдання.

Натомість він планував влаштуватися на стратегічно важливий обʼєкт Житомирської області.

Зараз у межах кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Служба безпеки нагадує, що відповідно до ст. 111 ККУ, державна зрада в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від 15 років ув’язнення до довічного позбавлення волі.

Читайте також:
Екстелеведучому Юрію Коту повідомили про підозру в держзраді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна