Екстелеведучому Юрію Коту повідомили про підозру в держзраді

Колишньому українському телеведучому Юрію Кóту повідомили про підозру в державній зраді.

Про це в п’ятницю, 5 серпня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

Зазначається, що справа за фактом державної зради була порушена щодо Кота 17 травня 2022 року.

Зокрема,у повідомленні про підозру йдеться, що з квітня по травень Кот розміщує у своєму телеграм-каналі “Юрий Кот — Быть добру!” викривлену інформацію щодо історичних та політичних фактів та розповсюджує прокремлівські наративи, дискредитуючи українців.

За даними слідства, Кот під час Революції Гідності був ведучим київського Антимайдану. А у 2014 році переїхав до РФ, де почав працювати в державному інформагентстві Russia Today та News Front, де займався інформаційним викривленням подій на Євромайдані.

“Встановлено, що Кот Ю.В. підтримує керівництво РФ щодо початку військових дій в Україні. Зокрема, у своїх виступах на відеозаписах у мережі Інтернет, ЗМІ підтримував політику Росії та має проросійські погляди. Його виступи переважно підготовлені на замовлення посадовців РФ та установ і російських медійних центрів”, – йдеться у повідомленні про підозру.

Зазначається, що у період з 2007-го по 2014 рік Юрій Кот працював у Національній суспільній телерадіокомпанії України та на телеканалі “Інтер”.

Читайте також:
Директорка школи, яка здавала позиції ЗСУ окупантам в обмін на майбутню посаду “міністра освіти”, вийшла під заставу 500 тис. грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна