Президент підписав закон про запровадження мораторію на підвищення тарифів на тепло

В Україні на період дії воєнного стану та шести місяців після його закінчення запроваджується мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) та послуги з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів.

Про це повідомляється на сайті Міністерства розвитку громад та територій України з посиланням на главу Мінрегіону Олексія Чернишова.

Зазначається, що така норма міститься у підписаному президентом Володимиром Зеленським законі №2479-IX від 29 липня 2022 року про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування.

“Опалювальний сезон буде без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для споживачів. Президент України підписав найважливіші закони, які забезпечать як цінову стабільність у сфері теплопостачання, так і фінансову спроможність підприємств теплокомуненерго”, – заявив процитований сайтом Чернишов.

Також зазначеним законом №2479-IX визначено гарантії для суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання, зокрема, передбачено компенсацію різниці у тарифах.

Крім того, документом передбачено відстрочення погашення заборгованості за договорами реструктуризації заборгованості підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) та водопровідно-каналізаційного господарства (ВКГ), виробничі потужності яких розташовані на тимчасово окупованій території або були знищені або пошкоджені внаслідок обстрілів або знаходяться в зоні бойових дій.

За інформацією Мінрегіону, Зеленський також підписав закон №2481-IX щодо фінансового забезпечення заходів, спрямованих на врегулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого поновлення їх функціонування.

Читайте також:
Уряд заморожує тарифи на комуналку до кінця війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.