На базі МОУ запустили Мілітарі медіа центр

Обʼєднаним медійним майданчиком, де акумулюються усі комунікаційні спроможності сил оборони та безпеки України, стане Мілітарі медіа центр – він розпочав роботу на базі Міністерства оборони України.

Про це у четвер, 18 серпня, інформує пресцентр Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що центр має забезпечити просування єдиної інформаційної політики щодо відсічі збройної агресії РФ проти України, на це буде спрямована спільна інформаційна робота комунікаційних підрозділів силових відомств України.

“З початком широкомасштабної агресії ми стикнулись з інформаційними викликами, яких раніше не було. Втім, ми добре впорались з ними та набули унікального досвіду. Наші цілі сьогодні – стати єдиним голосом сил безпеки і оборони. Адже ми разом на всіх фронтах включно з інформаційним. Ми маємо стати надійним джерелом інформації у сфері оборони. Разом, співпрацюючи і доповнюючи одне одного, ми зможемо дати обʼємнішу картину подій, що розгортаються на фронті”, – каже заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

У складі Центру взаємодіятимуть представники комунікаційних підрозділів:

  • Міністерства оборони
  • Збройних Сил України
  • Служби безпеки України
  • Міністерства внутрішніх справ
  • Національної гвардії
  • Національної поліції
  • Державної прикордонної служби
  • Державної служби України з надзвичайних ситуацій
  • Управління державної охорони т
  • Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України
  • Укроборонпрому.

“Центр сприятиме роботі українським та іноземним журналістам, які висвітлюють російсько-українську війну. Тут відбуватимуться брифінги, прес-конференції, інформування про поточні події за участі представників силових структур держави, дискусійні та експертні панелі, присвячені тематиці обороноздатності України”, – додали в ГШ. 

Під час першої зустрічі нагородили представників інформаційно-медійних структур Міноборони і Збройних сил України – відомчу відзнаку отримав військовий журналіст капітан Данило Іщенко, який під час виконання бойового завдання на Харківщині потрапив під ворожий обстріл, був поранений та втратив кінцівку.

Також нагороди Міністерства оборони України отримали кореспондент Інформаційного агентства підполковник Оксана Іванець та радник зі стратегічних комунікацій Головнокомандувача ЗСУ Людмила Долгоновська.

Заступник Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковник Микола Балан  вручив відзнаки офіцерам служб звʼязків з громадськістю лейтенанту Валерії Скорик, старшому лейтенанту Андрію Безруку та молодшому лейтенанту Ірині Рибаковій.

Читайте також:
“Поховати совкове бачення образу ветерана”: УВФ запустив інформаційну кампанію про ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна