Китай заявив, що відправить свої війська до РФ для спільних навчань

Пекін відправить контингент своїх військ до Росії на спільні військові навчаннях за участю кількох інших країн, в тому числі Індії, Білорусі, Монголії та Таджикистану.

Про це в середу, 17 серпня, інформує “Радіо Свобода” з посиланням на міністерство оборони Китаю.

Оборонне відомство Китаю заявило, що участь у спільних навчаннях “не пов’язана з поточною міжнародною та регіональною ситуацією”, очевидно маючи на увазі тривале повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Навчання є частиною поточної двосторонньої річної угоди про співпрацю, йдеться у заяві.

Схожі спільні навчання під керівництвом Росії за участі Китаю вже мали місце в останні роки.

“Метою є поглиблення прагматичного та дружнього співробітництва з арміями країн-учасниць, підвищення рівня стратегічної взаємодії між сторонами-учасницями та посилення спроможності реагувати на різноманітні загрози безпеці”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, 16 серпня міністр оборони КНР Вей Фенхе виступив по відеозв’язку на 10-й Московській конференції, присвяченої “міжнародній безпеці”, де заявив, зокрема, що Китай захищатиме не лише мир, і й свої національні інтереси – і не терпітиме “сепаратистських схем” щодо незалежності Тайваню.

Як відомо, Китай входить до числа країн, які ухилилися від запровадження санкцій у відповідь на війну Росії проти України.

Читайте також:
Китай міг би вплинути на Росію, щоб закінчити війну, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.