РФ сконцентрувала навколо України близько 430 літаків і понад 360 вертольотів

Угрупування вертольотів, що використовує Російська Федерація проти України, значно зросло – зараз їх чисельність становить понад 360.

Про це у вівторок, 16 серпня, повідомив на брифінгу речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає “Укрінформ”.

“Станом на початок повномасштабної війни довкола України авіаційні угруповання РФ складали 700 літальних апаратів – 450 літаків та 250 вертольотів. Повітряні сили та інші сили оборони [України] вже знищили чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни авіаційну техніку.

Літаків на сьогодні дещо менше – 430 перебуває зараз довкола українських кордонів на різних аеродромах Білорусі, Росії та в Криму. Але угрупування вертольотів значно виросло і зараз складає понад 360 вертольотів, які противник має у своєму розпорядженні близько до кордонів України”, – сказав Ігнат.

Він це пояснив тим, що саме штурмова авіація та бойові вертольоти для підтримки наземних РФ військ використовується найчастіше.

Також Ігнат додав, що РФ залучає різні види авіації.

“Ми фіксуємо польоти стратегічної авіації, дальніх бомбардувальників, винищувачів-бомбардувальників Су-34, штурмової авіації”, – сказав речник ПС ЗСУ.

Також він звернув увагу, що продовжують працювати як у небі Білорусі, так і в небі Росії ворожі літаки радіолокаційного виявлення А-50.

Читайте також:
За вибухи в Криму може бути відповідальний “елітний український підрозділ”, – NYT

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна