Президент Латвії підтримав ідею заборонити видачу росіянам туристичних віз на рівні ЄС

Латвійський президент Егіл Левітс заявив, що Латвія разом із Фінляндією, Естонією, Чехією та іншими країнами має висунути на рівні Євросоюзу вимогу припинити видачу туристичних віз громадянам Росії.

Про це з посиланням на пресслужбу очільника Латвії повідомляє “Європейська правда“.

“Це будуть додаткові санкції проти Росії. Я, звичайно, знаю, що низка європейських країн, де російські туристи залишають великі гроші, такій пропозиції не зрадіють. Канцлер Німеччини також висловив сумніви щодо цього. Однак я вважаю, що говорити про це необхідно”, – сказав Левітс.

Він також заявив, що посвідки на проживання та візи, вже видані Латвією раніше, мають бути анульовані для тих, хто підтримує російську агресію.

“Однак у будь-якому випадку вони в принципі вже не повинні бути продовжені, за винятком випадків, коли у конкретній справі доведено особливі обставини. Посвідки про проживання більше не можуть бути видані постійним жителям Латвії, які в майбутньому приймуть російське громадянство. Їм доведеться покинути нашу країну”, – сказав Левітс.

“Торгівля попередніми урядами посвідками на проживання, їхня нерозумна щедрість у видачі їх російським громадянам, за якою ховалися лише корисливі інтереси деяких політичних бізнесменів, створили ризики для безпеки та сприяли двомовності. Настав час перевірити наслідки цієї невдалої та небезпечної політики”, – додав президент.

Раніше прем’єр-міністр Латвії Криш’яніс Каріньш також заявив, що необхідно ухвалити рішення про припинення видачі шенгенських туристичних віз громадянам Росії на рівні ЄС.

Як писала “Новинарня“, уряд Естонії оголосив, що з 18  серпня не пускатиме росіян із шенгенськими візами, виданими Естонією (окрім певних винятків).

Міністр закордонних справ Чехії, яка нині головує в Раді Європейського Союзу, Ян Ліпавський  підтримав раніше висунуту деякими країнами ЄС пропозицію про повну заборону на видачу шенгенських віз для громадян Росії.

Читайте також:
Сейм Латвії визнав РФ державою-спонсором тероризму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна