Канал “Еспресо” вимагає встановити, хто незаконно прослуховує журналіста Портникова

Колектив телеканалу “Еспресо” глибоко стурбований через виявлення технічного засобу для прослуховування в житлі журналіста й публіциста Віталія Портникова та звертається до уповноважених правоохоронних органів “з вимогою швидко і неупереджено встановити, хто і з якою метаю збирає в незаконний спосіб інформацію про Віталія Портникова, та вжити належних заходів реагування”.

Про це йдеться в заяві каналу, поширеній у п’ятницю, 12 серпня.

Як інформувала “Новинарня“, “прослушку” у львівському помешканні тележурналіста, критичного налаштованого до офісу президента, виявили 10 серпня.

“Ми звертаємо увагу, що ідеться не тільки про незаконне прослуховування, але і про свободу журналістської діяльності та безпеку незалежного професійного журналіста.
Ми також звертаємось до наших колег-журналістів – представників інших засобів масової інформації пильно стежити за даною справою”, – сказано в заяві “Еспресо”.

На каналі наголошують, що будь-які спроби переслідування журналістів чи тиску на них є неприпустимими в правовій демократичній державі, особливо під час війни.

“Тенденції переслідування журналістів, незаконного втручання в їх приватне та професійне життя, так само як і припинення мовлення незалежних медіа, є прерогативою авторитарних режимів, з яким зокрема Україна сьогодні бореться як на полі бою, так і в інформаційному просторі, а тому не може наслідувати подібні практики”, – сказано в заяві каналу “Еспресо”.

Канал просить українську владу взяти під особистий контроль розслідування даної справи та гарантувати захист Віталію Портникову.

 

Віталій Портников – відомий журналіст, публіцист, колумніст, оглядач телеканалу “Еспресо” та “Радіо Свобода”.

Засновник каналу “Еспресо” – Микола Княжицький, народний депутат із фракції “Європейська солідарність”.

Читайте також:
У помешканні журналіста Портникова виявили “прослушку”

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна