СБУ оприлюднила розмову, в якій російський командир наказав розстрілювати цивільних на Київщині

Служба безпеки України оприлюднила розмову, в якій старший лейтенант ЗС РФ Антон Струєв наказує розстрілювати цивільних у Броварському районі на Київщині.

Про це вранці в середу, 10 серпня, інформує пресцентр СБУ.

“Українська спецслужба зібрала повну доказову базу на цього окупанта і вже повідомила йому про підозру. Так, старший лейтенант ЗС РФ Антон Струєв із позивним «Беркут» підозрюється за ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Він віддавав накази про розстріл мирних мешканців під час окупації Броварського району Київщини”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у розпорядженні СБУ є перехоплена телефонна розмова, в якій «Беркут» дає підлеглому цей злочинний наказ: “Та валіть там усіх… Є цивільні – в “розход”, сука, всіх”.

А в селах Мокрець і Заворичі Струєв особисто брав у полон мирних мешканців і жорстоко допитував їх.

Правоохоронці встановили, що вранці 22 березня 2022 року командир мотострілецької роти 15-ї “миротворчої” бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ Струєв наказав стріляти в цивільного мешканця, який випадково опинився поряд.

Російські загарбники залишили чоловіка помирати, однак після важкого поранення той вижив. Він упізнав свого вбивцю та готовий свідчити проти нього у міжнародному суді, повідомили в пресслужбі СБУ.

Читайте також:
Окупанти скаржаться, що ЗСУ накривають їх артилерією і мінометами що 5-10 хвилин, – ПЕРЕХОПЛЕННЯ ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна