Російський уряд визнав критичну залежність металургії від підсанкційних технологій

Майже все обладнання російської металургійної галузі критично залежить від технологій, що потрапили під санкції, а повноцінної заміни їм немає.

Про це йдеться у проєкті розвитку металургійної галузі РФ до 2030 року, інформує російське видання “Коммерсант”.

“Мінпромторг, який є розробником документа, зазначає, що практично все обладнання по всьому ланцюжку створення вартості походить з недружніх країн”, – ідеться в повідомленні

У документі зазначається, що західні постачальники відмовляються працювати з російськими компаніями. Тож металургам доведеться закуповувати техніку гіршої якості в Азії.

Західні компанії, чиє обладнання використовується в металургійній промисловості Росії, через санкції відмовилися проводити його сервісне обслуговування. Швидка розробка аналогів та їх виробництво у РФ у низці випадків визнані неможливими.

Зокрема, у Росії практично немає технологій виробництва високоякісних вогнетривів для доменного та сталеливарного виробництв, що може призвести до скорочення виплавки металу.

Також практично втрачене виробництво валків для прокатних станів, не виробляють лінії оцинкування, лінії полімерних покриттів, нагрівальні печі та інші ключові технології.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 168 – 10.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна