Із Косова видворили російську шпигунку-пропагандистку

Поліція частково визнаної Республіки Косово в ніч із суботи на неділю затримала на кордоні з Сербією та видворила російську пропагандистку Дар’ю Асламову.

Про це з посиланням на місцеві джерела вранці в неділю, 7 серпня, повідомляє “Балканський оглядач”.

Росіянка намагалася в’їхати до Косова як спеціальний кореспондент газети “Комсомольська правда”.

Вранці 7 серпня Асламова вийшла на зв’язок із редакцією “КП” та повідомила, що її відпустили після допиту, але змусили повернутися до Сербії.

За словами Асламової, її відпустили після допиту, настійно рекомендувавши залишити територію Косова. До кордону вона добиралася самостійно автобусом; прикордонники із сербської сторони також допитували її.

Міністр внутрішніх справ Косова Джелаль Свечла повідомив, що Дар’ю Асламову затримали на прикордонному пункті на півночі країни.

На своїй сторінці у фейсбуці глава косовського МВС заявив: “Багато країн довели, що вона займалася шпигунською діяльністю на користь російської військової розвідки та діяла під виглядом журналіста. Вона також брала участь у бойових діях в Україні, пропагуючи російське вторгнення в Україну”.

Свечла опублікував фотографії Асламової разом із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, колишнім іракським диктатором Саддамом Хусейном, президентом Сирії Башаром Асадом та з російськими бойовиками на Сході України.

“Ми підкреслюємо той факт, що вона намагалася потрапити до Республіки Косово через тиждень після напруженості, спричиненої кримінальними структурами на півночі країни. Її спроба потрапити до нашої країни чітко доводить, що Росія приєдналася до пропаганди Сербії з метою дестабілізації нашої країни”, – наголосив Свечла.

Як відомо, раніше Дар’я Асламова працювала на окупованих територіях України як “військовий кореспондент” російського пропагандистського каналу “Царьград”.

Читайте також:
Уряд Косова відклав рішення щодо посвідчень особи і номерів авто для косовських сербів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна