Російських солдатів-відмовників в ОРДЛО утримують під вартою і дискредитують записами про “алкоголь і оргії”

Російські військові, які відмовилися воювати проти України та яких утримували під вартою на окупованій території Луганщини, звернулися до Слідчого комітету РФ. Після цього табір згорнули, а щоб натиснути на відмовників, у військові квитки вносять компрометуючі записи.

Про це йдеться в повідомленнях розслідувачів з InformNapalm.

“Солдати у складі 140 осіб кажуть, що їх незаконно позбавили волі та утримували в різних місцях Луганської області. Вони просять провести перевірку та притягти до відповідальності за перевищення посадових повноважень”, – пише видання.

InformNapalm поширив скан заяви одного з таких відмовників – сержанта, який розповідає, що служив у в/ч 71435 в кулеметно-артилерійському полку, у червні-липні воював в ОРЛО, далі відмовився від виконання завдань та з іншими такими військовослужбовцями був поміщений в ізольоване приміщення у військовій комендатурі в селищі Борове.

“З’явилося продовження цієї новини. Після розголосу у ЗМІ та роботи юристів табір для російських військових-відмовників у “ЛНР” спішно згорнули“, – пише InformNapalm.

“На Росії ще є адвокати та військовий омбудсмен, які успішно захищають військовослужбовців-відмовників (що відмовилися від участі у воєнних злочинах в Україні та виконання злочинних наказів російського командування). Юристи за допомогою знань законів змушують злочинну російську військову систему і командирів, що зарвалися, зважати на закон. Командири можуть погрожувати підлеглим в’язницею, залякувати або таврувати військовослужбовців записами у військових квитках, що їх дискредитують, незаконно утримувати в таборах, але коли це стає об’єктом гласності, вони спішно згортають свої репресивні методи”, – зазначає видання.

При цьому InformNapalm поширив фото військового квитка з таким компрометуючим записом про “схильність до алкоголю та анальних оргій”.

Читайте також:
Розслідувачі встановили, що кат, який кастрував воїна ЗСУ – Очур-Суге Монгуш із Туви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна