Росіяни б’ють по Енергодару та Запорізькій АЕС

Сьогодні російські військові знову вдалися до провокацій в Енергодарі. Унаслідок ворожого обстрілу о 14.30 зафіксовано три “прильоти” біля промислового майданчика ЗАЕС.

Про це повідомив у телеграмі в п’ятницю, 5 серпня, “Енергоатом”.

Зазначається, що ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізької ТЕС.

“Попри провокації рашистів, ЗАЕС продовжує працювати й видавати потужність в енергосистему України через лінії, які працюють. Відповідно до їхньої пропускної спроможності було ухвалене рішення щодо розвантаження та відключення від мережі одного із працюючих енергоблоків Запорізької атомної станції”, – йдеться в повідомленні.

Викидів та скидів радіоактивних речовин не зафіксовано.

Мер Енергодару Дмитро Орлов закликав мешканців міста бути обережними і стерегтися провокацій росіян.

“Зі сторони Запорізької АЕС в напрямку житлових кварталів Енергодара відбуваються обстріли. Чути вибухи. Різниця між вильотом та прильотом становить всього близько 3 секунд”, – поінформував Орлов.

Міський голова зазначив, що в більшості мікрорайонів міста зникло світло. Також немає водозабезпечення, здебільшого припинив працювати інтернет.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 163 – 05.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна