“Обличчя кольору війна”: у Києві актори з Маріуполя зіграли власну трагедію

У київському Театрі на Подолі відбувся показ документальної вистави “Обличчя кольору війна“, в основі якої – реальні історії акторів маріупольського театру Conception про перебування в окупованому місті.

Про це повідомляє пресслужба Маріупольської міськради.

“Кожен актор наповнив виставу власними емоціями та досвідом пережитої трагедії. Глядачі могли побачити, як учасники намагалися вижити під постійними обстрілами, перебуваючи у підвалі та втрачаючи своїх близьких”, – йдеться в повідомленні.

Як зауважує маріупольський сайт 0629, Серед акторів можна було побачити відомого маріупольського фотографа Євгена Сосновського. Він, як і багато інших маріупольців, втратив дім, велику бібліотеку, яку збирав багато років, колекцію вінілових платівок, ледве не загинув…

Маріупольський театр Conception – аматорський театр, більшість акторів не професійні. Про відновлення свого колишнього репертуару вони поки не думають. І взагалі не загадують, чим будуть займатися далі. Цю виставу, кажуть, зробили зокрема для того, щоб їхнє рідне місто Маріуполь пам’ятали.

Фото: ФБ Маріупольська міська рада

Яскраві аудіовізуальні рішення режисера Олексія Гнатюка ще сильніше передали той біль та страх, який був супутником жителів Маріуполя. Люди плакали у залі, а після завершення – аплодували.

“Важливо, щоб трагічні події Маріуполя залишалися не лише в нашій пам’яті та серці, а й були розказані усьому світу. Ця вистава є таким свідченням. Вона замальовує ті жахи, що пережили маріупольці. У ній актори не грають ролі, а проживають події. Адже, на жаль, це не вигадана історія. Саме мистецтво допоможе зберегти пам’ять для того, щоб ті трагічні події ніколи не були забуті”, – сказав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Фото: ФБ Маріупольська міська рада

Читайте також:
Росіяни готують фейкове “розслідування” про Маріупольський драмтеатр, щоб звинуватити у вбивстві цивільних Україну, – ГУР

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна