По військовій частині в Гончарівському били РСЗВ з Білорусі – є втрати

Унаслідок обстрілу з ракетної артилерії по селищу Гончарівське на Чернігівщині є втрати серед українських військових. Обстріл з РСЗВ вівся з сусідньої Білорусі.

Про це на брифінгу вдень у четвер, 28 липня, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов.

“Із 5:25 до 6:30 по населеному пункту Гончарівське (…) було завдано обстрілу реактивними системами залпового вогню – близько 20 снарядів по позиціях наших військ. Наразі встановлено, що пуски були здійснені з району населеного пункту Зябрівка Республіки Білорусь. Є втрати у нашому особовому складі, втрати уточнюються”, – сказав бригадний генерал Громов.

Як відомо, в селищі Гончарівське дислокується 1-ша окрема танкова Сіверська бригада ЗСУ, також у цьому районі розташовано великий військовий полігон.

Протягом найближчих трьох місяців зберігатиметься загроза ракетних ударів з боку Білорусі, заявив також Громов.

Водночас, за словами генерала, ситуація на Волинському, Житомирському та Київському напрямках ситуація є контрольованою, а ймовірність вторгнення з боку Білорусі залишається низькою.

“Однак не виключається можливість проведення російськими та білоруськими спецпризначенцями, спільно з бойовиками ПВК РФ, збройних провокацій на кордонах з Україною”, – зазначив представник ГШ.

Нагадаємо, 28 липня після ракетного обстрілу Київщини нарахували щонайменше 15 постраждалих.

Читайте також:
Атака на Київщину: росіяни вдарили по військовій частині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна