Роспропагандист Грем Філліпс потрапив до санкційного списку Британії

Уряд Великої Британії ввів санкції проти свого ж громадянина, російського пропагандиста Грема Філліпса.

Про це інформує британське видання The Guardian.

Філіпс є громадянином Cполученого Королівства і працює пропагандистом Кремля, отримує за це нагороди Російської Федерації.

Водночас він вважає себе “незалежним блогером” та збирає кошти на YouTube-каналі.

Серед останніх “доробків” Філліпса – інтерв’ю з британським військовим Ейденом Асліном, який воює в лавах ЗСУ і потрапив до ворожого полону під Маріуполем. Асліну загрожує смертна кара.

У квітні 2022 року Філліпс записав з ним інтерв’ю для російських телеканалів, що викликало у Великій Британії осуд з боку громадськості та влади. Зокрема, цей інцидент коментував прем’єр-міністр Борис Джонсон. Глава уряду назвав інтерв’ю Філліпса з Асліном “пропагандистським повідомленням” для Росії.

На відеозаписі Філліпса Аслін закутий у наручники, поранений і відповідає на питання під тиском. У Великій Британії такі дії блогера назвали порушенням Женевських конвенцій щодо ставлення до військовополонених і пригрозили Філліпсу судом за воєнні злочини.

Як відомо, Філліпсу заборонили в’їзд до України ще 2014 року, однак він продовжує зйомки на окупованих територіях, порушуючи закон.

Читайте також:
За підтримку російської агресії: СБУ затримала лівого активіста Чемериса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна