Співробітниця “Укрзалізниці” шпигувала для росіян: прийшла СБУ

Служба безпеки України у результаті контрдиверсійних заходів на сході нейтралізувала ще одну російську агентурну мережу, яка проводила розвідувально-підривну діяльність на Донеччині.

Про це повідомив пресцентр СБУ у вівторок, 26 липня.

Зловмисники збирали розвіддані щодо позицій українських військ, а також коригували артилерійські обстріли об’єктів критичної інфраструктури.

“Співробітники СБУ викрили на співпраці з ворогом керівника однієї з місцевих станцій Укрзалізниці. Перебуваючи на посаді, вона «зливала» агресорам закриту інформацію щодо переміщення Сил оборони України на території області. Передачу координат здійснювала у вигляді електронних повідомлень з власних аккаунтів”, – йдеться в пресрелізі. 

Одержані відомості окупанти планували використати для здійснення серії масованих ракетних ударів по залізничній інфраструктурі.

Встановлено, що колаборантка була завербована представником спецслужб РФ через її знайомого – так званого “депутата народної ради днр”.

Наразі досудове розслідування завершено і справу щодо затриманої скеровано до суду.

Іншого російського агента контррозвідники Служби безпеки затримали у Бахмуті. Зрадник передавав агресорам інформацію щодо розташування підрозділів ЗСУ у прифронтовому районі.

Для передачі геолокацій використовував анонімний Телеграм-канал.

Ще двох ворожих інформаторів затримано на зборі розвідданих про переміщення українських військ в Бахмутському районі та поблизу Дружківки.
Одним зі «зв’язкових» був бойовик терористичної організації «днр», який перебуває у складі окупаційного угруповання на сході України.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозри у вчиненні злочинів і обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
На Житомирщині СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна