Корбан, у якого забрали український паспорт, пообіцяв не прориватися через кордон

Голова тероборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан, якого 22 липня не впустили в Україну і забрали український закордонний паспорт, заявив, що не буде прориватися через кордон.

Про це він написав у фейсбуці вранці у вівторок, 26 липня.

“Я вийшов із транзитної зони. На даний момент я перебуваю в Польщі. Додому мене, як ви знаєте, не впустили. Паспорт відібрали, позначивши у графі громадянство моє становище як “особа без громадянства”. Зараз я шукаю можливість знову перетнути кордон України… Прориву кордону в стилі Саакашвілі не чекайте. В країні війна!”

Корбан також оприлюднив своє свідоцтво про народження, яке “ніхто ні зупинити, ні скасувати не може”.

22 липня у Геннадія Корбана під час в’зду в Україну прикордонники вилучили український закордонний паспорт. Йому повідомили, що його українське громадянство припинене.
Після цього Корбан звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням вирішити “це непорозуміння”.

“Хочу звернутись до президента України як гаранта Конституції. Чи можна вирішити це непорозуміння, яке сталося зі мною на порозі нашого спільного будинку?” – написав Корбан у фейсбуці, додавши копію акту вилучення паспорта, який держава вже вважає недійсним через анулювання громадянства.

Раніше народний депутат Сергій Власенко опублікував копію закритого указу президента Володимира Зеленського про припинення громадянства України низки політиків та бізнесменів.

В указі, окрім Корбана, перелічені прізвища олігарха Ігоря Коломойського, співголови забороненої у березні 2022 року проросійської партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича, ще одного нардепа (від “Слуги народу”) Ігоря Васильковського, Анаса Аль-Салямата, Олена Єрьоміна; Лариси Кол, В’ячеслава Ліма, Галини Роговенко та Сеймура Худуєва.

Читайте також:
Зеленський прокоментував надання громадянства Невзорову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна