Зеленський прокоментував, чому звільнив Галагана з посади командувача ССО. І куди призначив

Президент Володимир Зеленський прокоментував свої кадрові укази щодо звільнення генерал-майора Григорія Галагана з посади командувача Сил спеціальних операцій та призначення нового командувача.

Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні в понеділок, 25 липня.

“Ухвалив сьогодні важливі кадрові рішення. Зокрема, керівник ГУР Кирило Буданов буде очолювати і комітет з питань розвідки про президентові України (замість звільненого Руслана Демченка – “Н”). Новим командувачем ССО ЗСУ призначений бойовий генерал Віктор Хоренко, а генерал Григорій Галаган переводиться на інший напрямок, і з метою оновлення Служби безпеки України призначений першим заступником керівника Центру спеціальних операцій “А” Служби безпеки України”, – сказав Зеленський.

Додамо, що Григорій Галаган тривалий час служив у “Альфі” СБУ до призначення в ССО. Так, з 2002 по 2014 роки він проходив службу в ЦСО “А”  СБ АР Крим у м. Сімферополь на посадах заступника начальника відділу, а з 2015 по 2019 роки був начальником управління – заступником начальника ЦСО “А” ССБУ в м. Київ.

Читайте також:
Зеленський змінив командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна