Штати і партнери контролюватимуть виконання РФ угоди про експорт зерна, – посольство США

Сполучені Штати Америки вітають підписання угоди щодо розблокування експорту українського зерна і разом із іншими країнами стежитимуть за виконанням Росією цих домовленостей.

Про це в п’ятницю, 22 липня, повідомила надзвичайна і повноважна посол США в Україні Бріджит Брінк, передає “Радіо Свобода”.

Вона наголосила, що угода є “найбезпечнішим, найкращим і найшвидшим способом експорту зерна”.

“Ми також цінуємо зусилля, справді великі і довготривалі зусилля ООН і Туреччини з підготовки цієї угоди. Врешті-решт саме Росія перетворила на зброю питання харчування в розпал глобальної кризи продовольчої безпеки. І ми вважаємо, що ми та інші країни маємо змусити Росію виконати цю домовленість”, – заявила  дипломатка.

Нагадаємо, українські і російські офіційні особи підписали підтриману ООН угоду, спрямовану на розблокування експорту зерна з України на тлі глобальної продовольчої кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням РФ на українську територію.
Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков і міністр оборони РФ Сергій Шойгу підписали окремі дзеркальні угоди з ООН і Туреччиною, які, за словами генсекретаря ООН Антоніу Ґутерріша, принесуть користь країнам, що розвиваються, які перебувають “на межі банкрутства, і найбільш уразливим людям, що перебувають на межі голоду”.
Генсек заявив, що найбільший експортний хаб країни Одеса буде знову відкритий, як і порти в Чорноморську і Южному.

Читайте також:
Кубраков: Угода про “зернові коридори” була підписана на умовах України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна