Рада звільнила Баканова

Верховна Рада проголосувала за звільнення Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України.

Про це у вівторок, 19 липня, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

“Парламент звільнив Івана Баканова з посади голови СБУ. В залі його не було. Розгляд був достатньо формальним”, – йдеться в повідомленні.

За проголосували 265 депутатів. Железняк зазначає, що питання призначення нового голови СБУ на нинішнє засідання не виносили.

Як свідчить фото, голоси за дали 203 представники “Слуги народу”, 11 “Батьківщини”, двоє нардепів з “Платформи за життя та мир” (колишня ОПЗЖ), група “За майбутнє” – 12 осіб, 17 представників “Довіри”, 11 – “Відновлення України” та 9 позафракційних. “Євросолідарність” не голосувала.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 17 липня своїми указами усунув від виконання обов’язків голови СБУ Івана Баканова та відсторонив від посади генеральну прокурорку Ірину Венедіктову.

Читайте також:
Зеленський пояснив усунення Баканова й Венедиктової

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна