Резніков зреагував на вручення повісток українцям в якості покарання: “Дурня повна”

Міністр оборони Олексій Резніков не підтримує вручення повісток громадянам як покарання за щось, зокрема, перевищення швидкості на дорогах.

Про це він заявив у інтерв’ю українській службі BBC, котре опубліковане в п’ятницю, 15 липня.

“Іноді це (вручення повістки – Н.) робиться як покарання за щось – наприклад, порушення швидкісного режиму. Я точно проти цього. Я вважаю, що це дурня повна, тому що служити країні й захищати країну – це точно не має бути покаранням”, – зазначив Резніков.

Випадки вручення повісток людям під під’їздом чи у торговельному центрі міністр порівняв з таким поняттям у праві, як «ексцес виконавця».

“Це як у прислів’ї про дурня, якого примусили богу молитись. У кожного центру комплектації є свій план. Доукомплектування відбувається у будь-якому разі. Не в якихось там величезних масштабах, але ми маємо і загиблих, і поранених. Ми маємо сьогодні підрозділи, які мають відпочити, відновити боєздатність. Відповідно, мають завезти свіжі сили. Тому, звісно, певний набір є”, – пояснив міністр.

Водночас, зауважив він, повістка означає не одночасну мобілізацію, а вимогу прийти в центр комплектації й пройти перевірку.

“Може, ти саме потрібен зараз – тоді тебе мають право призвати під час воєнного стану. Або скажуть: “Йди, ти в резерві”. Або: “Друже, а чого ти не став на реєстрацію?” – додав Резніков.

Глава Міноборони підкреслив, що зараз у секторі безпеки і оборони достатня кількість людей, а щоб бути максимально ефективним, планувати серйозні контрнаступи, нам потрібно більше сучасної зброї.

Як писала “Новинарня“, в Одесі на пляжі військові роздають повістки відпочивальникам.

Читайте також:
Поліція провела рейди нічними клубами столиці і вручила 219 повісток. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна