У Росії – перший випадок мавпячої віспи

У Росії підтверджено перший випадок зараження вірусом мавпячої віспи.

Про це повідомила пресслужба Росспоживнагляду у вівторок, 12 липня, передає “Радіо Свобода”.

Згідно з повідомленням, на віспу захворіла молода людина, яка приїхала з поїздки країнами Європи і звернулася до лікарні з характерним висипом. Дослідження біоматеріалів хворого підтвердило, що він інфікований мавпячою віспою. Пацієнта ізолювали, хвороба протікає у легкій формі, загрози життю немає, зазанчило російcьке відмство.

“Усі контактні особи своєчасно встановлені і перебувають під медичним наглядом. У разі підтвердження діагнозу їм буде надана вся необхідна медична допомога. За рахунок своєчасно розпочатого епідрозслідування можливість подальшого поширення інфекції куповано”, – йдеться в повідомленні.

Довідково:
Мавпяча віспа – рідкісне інфекційне захворювання, найбільш поширене у віддалених районах Центральної та Західної Африки, симптомами якого є нудота, температура, висипання, свербіж, а також біль у м’язах.
У травні у кількох країнах Європи та США виявили перші випадки зараження мавпячою віспою.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, станом на 11 липня у 59 країнах та територіях виявлено понад 9 тисяч випадків захворювання. Повідомлялося про щонайменше три смерті від його наслідків.
На початку червня 30 африканських учених зажадали терміново змінити термінологію вірусу, назвавши визначення його як «африканське» дискримінаційними.

Читайте також:
Божевільні фантазії міноборони РФ: в Україні “розробляли віруси, щоби поширити птахами в Росії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна