РФ взяла паузу поповнити запаси для наступу на Донеччині, – розвідка Британії

Розвідка Великої Британії вважає, що російські війська, ймовірно, взяли паузу для відновлення резервів перед подальшим наступом на Донеччині.

Про це вранці в п’ятницю, 8 липня, інформує пресслужба міноборони Сполученого Королівства з посиланням на дані розвідки.

“Росія, ймовірно, концентрує техніку на лінії фронту у напрямку Сіверська, приблизно за 8 км на захід від нинішньої лінії фронту. Її сили, ймовірно, роблять паузу для поповнення резервів перед початком нових наступальних операцій на Донеччині”, – йдеться у повідомленні.

Існує реальна ймовірність того, що найближчою тактичною метою Росії буде Сіверськ.

Російські сили намагаються просуватися далі до найімовірнішої оперативної цілі – міської агломерації Слов’янська-Краматорська.

Водночас українські сили продовжують поступовий наступ на південно-західному херсонському напрямку, йдеться у зведенні.

Міноборони РФ щодня заявляло про територіальні “здобутки” з 24 лютого, але 6 липня, вперше за 133 дні війни, не було жодних заяв чи оцінок – це свідчить про те, що росіяни взяли “оперативну паузу”, повідомив американський Інститут дослідження війни.

Читайте також:
Керівники ФБР і МІ5 попередили про зростання загрози з боку Китаю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна