На Дніпропетровщині арештували зрадника, який зливав росіянам інформацію про дислокацію ЗСУ й НГУ

На Дніпропетровщині викрили й арештували місцевого мешканця, який передавав росіянам дані про дислокацію та пересування підрозділів Збройних сил України.

Про це в середу, 6 липня, повідомила пресслужба Офісу генпрокуратури.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури йому повідомили про підозру громадянину за фактами вчинення державної зради в умовах воєнного стану та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підтримуючи ведення повномасштабної війни РФ проти України, підозрюваний через Telegram повідомляв військовим збройних сил РФ інформацію про місця розташування та пересування особового складу і військової техніки ЗС України та Нацгвардії у Дніпропетровській області.

25-27 травня через інтернет-дзвінок чоловік передав розташування двох військових частин на території області та кількість одиниць техніки. “Тобто фактично вчиняв активні дії щодо наведення та корегування вогню для російських окупантів”, – зазначає ОГП.

Під час проведення обшуку за місцем мешкання підозрюваного виявили гранату.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України. Йому обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється управлянням СБУ у Дніпропетровській області, оперативний супровід – управлінням Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 133 – 06.07.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна