На Зміїному підняли прапор України

Спецоперація по звільненню острова Зміїний завершена успішно, на острові підняли прапор України.

Про це в понеділок, 4 липня, повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Прапор України на острові Зміїний вже встановлено. Військова операція завершена. Наразі ця територія знову повернута під юрисдикцію України”, – заявила Гуменюк, її цитує “Лівий берег”.

За її словами, на решті території наші війська також просуваються.

“Спеціальним способом, повільно, але впевнено. В рамках військової операції, зберігаючи тишу. Те, що ми звільняємо, ми спочатку закріплюємо, а потім проголошуємо”, – додала Гуменюк.

Вона зазначила, що на суходолі ворог також не має успіхів у просуванні.

“Тому використовує тактику авіаційних та ракетних ударів. Сьогодні ранком знову було завдано удару ракетами по Нововоронцовці та деяким громадам на півночі Херсонщини. Жертв наразі немає. Але обставини ще уточнюються, бо обстріл був дуже розвіяний”, – сказала вона.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 131 – 04.07.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна