90% українців підтримують вступ до ЄС, 73% – за вступ до НАТО

Абсолютна більшість українців виступають за вступ України до ЄС і НАТО.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Національним демократичним інститутом та Київським міжнародним інститутом соціології та оприлюдненого 30 червня.

“Українці єдині в бажаннях та очікуваннях щодо вступу до Європейського Союзу та НАТО. 90% респондентів на національному рівні хочуть, щоб Україна стала членом Європейського Союзу, при цьому найменші показники на Сході та Півдні на рівні 84%. Прагнення вступити до НАТО підтримують більшість респондентів – 73% на національному рівні”, – йдеться у звіті за підсумками дослідження.

Загальнонаціональне дослідження було розроблене та проведене Національним демократичним інститутом в Україні. Польові роботи були виконані Київським міжнародним інститутом соціології з 2 до 11 травня 2022 року за допомогою методу комп’ютерної системи телефонних опитувань (CATI) з 2 500 завершених інтерв’ю.
Опитування репрезентативне лише для дорослого населення, яке нині проживає в Україні та користується мобільними телефонами.

Читайте також:
В Україні рівень підтримки вступу до НАТО прямує до довоєнного, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна