Норвегія відмовилася пропустити російські вантажі на Шпіцберген

Міністерство закордонних справ Норвегії відхилило запит російського підприємства “Арктиквугілля”, що попросило дозволу перевезти російські вантажі на Шпіцберген.

Про це інформує сайт NRK.

На прикордонній станції Стурскуг зупинили 20 тонн російських товарів, які вирушили до російського шахтарського міста Баренцбург на Шпіцбергені.

За даними телеканалу, “Арктиквугілля” і посольство Росії відправили листа в МЗС Норвегії з проханням зробити виняток із санкцій.

Однак у відомстві заявили, що у Баренцбурзі діють ті самі закони, що й на всій території Шпіцбергена.

Віцеспікер Ради федерації РФ Костянтин Косачов заявив, що непропущені вантажі – це продовольчі товари для російських шахтарів, які працюють у Баренцбурзі. Косачов назвав те, що відбулося порушенням положень Паризького договору про правовий статус арктичної території.

Як відомо, Норвегія не є членом Євросоюзу, але входить до Європейської економічної зони і приєдналася до всіх шести пакетів санкцій, запроваджених проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну.

Читайте також:
Норвегія змінює офіційну назву Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна