Норвегія передасть Україні три установки MLRS M270

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам заявив, що його країна співпрацює з Великою Британією для передачі Україні реактивних установок M270.

Про це повідомляється на сайті оборонного відомства Норвегії.

Грам заявив, що вони повинні й надалі підтримувати Україну, щоб країна могла зберегти можливість боротися за свободу та незалежність.

На зберіганні у Норвегії знаходяться 12 одиниць MLRS M270. Насамперед Україна отримає три установки.

Міністр наголосив, що M270 потребують модернізації. Тому Норвегія домовилася з Великою Британією, щоб вони їх модернізували для подальшого відправлення в Україну.

Крім того, Норвегія передасть Україні ще 5 тисяч гранат до вже поставлених 5 тисяч.

M270 — це гусенична реактивна пускова установка, здатна вести стрільбу на дистанцію від 32 до 300 км, залежно від ракети. Вони призначені для знищення закритих вогневих позицій, легкоброньованих цілей, командних пунктів, вузлів зв’язку й інших цілей. В одному пакеті знаходиться 12 ракет.

Читайте також:
MLRS і HIMARS: у чому відмінність від російських РСЗВ та чи стануть вони “вундерваффе”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.