Уперше з початку повномасштабної війни Путін поїде за кордон

Іноземні лідери приймуть президента Росії Володимира Путіна на своїй території вперше після його оголошення про повномасштабне вторгнення в Україну. Цього тижня Путін відвідає Таджикистан і Туркменістан.

Про це у понеділок, 27 червня, повідомляє агентство Reuters із посиланням на кремлівського кореспондента телеканалу “Россия 1”.

У Душанбе переговори з Путіним проведе президент Таджикистану Емомалі Рахмон.

Потім президент Росії поїде до Ашгабату на Каспійський саміт за участю лідерів Азербайджану, Казахстану, Ірану й Туркменистану. Чи відбудуться на полях саміту двосторонні зустрічі з Путіним невідомо – його речник Дмитро Пєсков уникнув відповіді на це питання.

Раніше повідомлялося, що Путін планує відвідати Білорусь наприкінці червня, щоб зустрітися з Олександром Лукашенком на Форумі регіонів Союзної держави у Гродно. Однак пізніше стало відомо, що зустріч відбудеться у форматі відеоконференції.

Крім того, президент Індонезії Джоко Відодо планує зустрітися з Путіним у Москві 30 червня після повернення останнього з Туркменистану.

Низка країн, у тому числі США й Канада, заборонили в’їзд Володимиру Путіну на свою територію після його оголошення про повномасштабне вторгнення в Україну.

Читайте також:
Як правильно хвалити Путіна і коментувати війну. СБУ перехопила методички ФСБшників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна