Росія збільшує свою військову присутність у Білорусі, – ГУР МОУ

У Головному управлінні розвідки МО України вважають, що Росія накопичує свої війська на території Білорусі, зокрема в Гомельській області, прикордонній з Україною.

“Росія збільшує військову присутність в Білорусі. Керівництво установ та організацій Гомельської області попереджені про ймовірність повернення підрозділів ЗС РФ”, – повідомляє пресслужба ГУР 26 червня.

Водночас росіяни планують нарощування чисельності оперативно-тактичної авіації на території Білорусі. Офіційно – для проведення спільного патрулювання повітряного простору в рамках спільного навчально-бойового центру підготовки авіаційних підрозділів та підрозділів ППО. Для цього запланований переліт 10 російських літаків на аеродром у Барановичах, ближче до кордону з Україною.

Також з 22 червня на території Гомельської області тривають мобілізаційні навчання. Натомість анонсовані раніше у білоруських ЗМІ заняття з бойової підготовки з резервістами не проводять. Самих резервістів наразі використовують для проведення господарських робіт.

Читайте також:
“Ракетні удари з території Білорусі – провокація РФ для втягування білорусів у війну” – ГУР

Союз проти решти світу. Підсумки зустрічі Путіна з Лукашенком


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна