У Херсоні підірвали авто колаборанта Дмитра Савлученка: він загинув на місці

доповнено

У тимчасово окупованому Херсоні підірвали автомобіль колаборанта Дмитра Савлученка, він загинув на місці.

Про це вранці в п’ятницю, 24 червня, повідомив радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

Вибух пролунав сьогодні зранку біля однієї з “хрущовок” в районі ХБК, коли Савлученко сідав в машину.

Інформація про ліквідацію зрадника з’явилася також і в російських пропагандистських ЗМІ.

За деякими даними, вбита також охорона колаборанта.

Російські окупанти призначили Савлученка “начальником управління сім’ї, молоді та спорту ВЦА Херсонської області”.

Дмитро Савлученко

Він почав співпрацювати із загарбниками після повномасштабного вторгнення Росії. До цього роками відкрито займався в місті антиукраїнською діяльністю.

“Дмитро Савлученко – ідейний русофіл. У 2014 р. виходив на проросійські мітинги у Херсоні. Після вторгнення Росії співпрацював з окупаційною адміністрацією”, – пише журналіст Іван Антипенко.

Савлученко був засновником громадської організації “Нова Русь”.

За даними сайту “Мост”, після Майдану він мав конфлікт із місцевими патріотичними організаціями та своїм колишнім другом Андрієм Наливайко. Після чергової бійки в будівлі Суворовської райради у 2014 році виїхав до Москви, де мешкав кілька років. У 2016 році повернувся до Херсона, працював в “Ощадбанку” та брав участь у проросійських заходах.

Був кореспондентом телеканалу “Наш” та активістом партії Євгена Мураєва.

У 2020 році працював у передвиборчому штабі Володимира Сальдо (нині “гауляйтер” Херсонщини) та балотувався від Блоку Сальдо до Дніпровської райради Херсона.

16 березня 2022 року Савлученко брав участь у першому засіданні колаборантів у Херсоні на чолі з Кирилом Стремоусовим – тоді вони провели незаконне зібрання псевдооргану влади “Комитет спасения «За мир и порядок»”.

Кирило Стремоусов (у центрі) та Дмитро Савлученко (лівоуч від нього) на засіданні “комітету порятунку “За мир і порядок” у Херсоні

Соцмережі приписують знищення Савлученка українським партизанам чи спецслужбам.

Водночас є й інші припушення.

“Можливо, його ліквідували українські спецслужби, проте не можна виключати і варіант кримінальних суперечок. Нині на окупованих територіях йде божевільний поділ награбованого добра. Різні угруповання борються за вивезення краденого зерна, вигадують різні “жовті перепустки”, аби “обилечивать” фермерів, мародерствують на захоплених підприємствах.
Тож “парад підривів”, який зараз походить від Мелітополя до Херсона – це далеко не завжди робота СБУ. Бандити та грабіжники зараз охоче зводять рахунки один з одним, оскільки всі ці вбивства та вибухи дуже зручно списувати на українські ДРГ”, – написав у телеграмі журналіст Денис Казанський.

Читайте також:
У Херсоні окупанти замовили на набережній шашлик. Рух опору “пригостив” їх автоматною чергою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна