Розвідка Британії пояснила, чому Росія використовує пілотів-найманців “Вагнера”

Розвідка Британії вважає, що Росія використовує пілотів-найманців “Вагнера”, адже має нестачу належно підготованого особового складу та бойові втрати.

Про це вранці в п’ятницю, 24 червня, інформує пресслужба міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Розвідка нагадала, що ЗСУ захопили пілота збитого 17 червня російського штурмовика Су-25, який виявився найманець групи “Вагнера”.

Розвідка вважає, що використання відставних співробітників, які зараз працюють за контрактом з групою “Вагнера”, вказує на те, що російські ВПС, ймовірно, щосили намагаються підтримати вторгнення в Україну з достатньою кількістю екіпажів.

“Ймовірно, це пов’язано із поєднанням недостатньої кількості належним чином підготовленого особового складу в Росії та її бойових втрат”, – йдеться в огляді.

Під час виконання своїх місій російський пілот Су-25 використовував комерційні пристрої GPS, а не російське військове навігаційне обладнання.

Це, ймовірно, вказує на те, що літаки пілотів “Вагнера” є старішими моделями Су-25, і що ВПС Росії не надають “Вагнеру” сучасне обладнання авіоніки.

Читайте також:
Повоював три дні: полонений пілот-“вагнерівець” розповів, як скидав бомби і скільки за це платить РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна