В Луганську окупанти влаштовують витоки газу в багатоповерхівках, щоб впіймати чоловіків для мобілізації, – СБУ

У тимчасово окупованому Луганську російські загарбники влаштовують витоки газу в багатоповерхівках, щоб вигнати на вулицю чоловіків, які ховаються від “мобілізації”.

Про це в середу, 22 червня, інформує пресцентр Служби безпеки України.

Як розповів військовополонений з Луганська, якого ворог мобілізував у квітні, рашисти “роблять виток газу, жінок і дітей відділяють окремо, а чоловіків – в автобуси”.

Він сам був непридатним для війська, але хронічне захворювання судин не допомогло уникнути тотальної мобілізації в так званій “ЛНР”.

Після призову з нього, помічника продавця, впродовж тижневих навчань зробили механіка-водія БМП, показали як правильно тримати автомат і відправили на бойове завдання: закріпитися в промзоні Сєвєродонецька.

За першої ж нагоди “вояка” здався в полон. Каже, що не стріляв і звертається до земляків: “Не ховайтеся, робіть, що хочете, але не йдіть на цю війну”.

Зараз із ним працюють слідчі СБУ, щоб з’ясувати ступінь його причетності до злочинів проти України.

Читайте також:
Росіяни атакуватимуть околиці Лисичанська найближчого тижня, бої нагадуватимуть Маріуполь, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна