Україна до кінця 2022 року планує виконати вимоги ЄС щодо кандидатства, – Стефанішина

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна розраховує виконати рекомендації Європейської комісії щодо надання статусу кандидата в члени ЄС до кінця року.

Про це вона заявила в середу, 22 червня, на брифінгу в Медіацентрі “Україна”, передає агентство “Інтерфакс”.

“Ми розраховуємо так, що до кінця року реалізація всіх цих кроків можлива. Я думаю, що більшість із них ми можемо реалізувати навіть швидше. Що стосується певного законодавства та реалізації технічних завдань”,– сказала Стефанішина.

Вона нагадала, що наприкінці року Єврокомісія підготує висновки та оцінку того, наскільки ефективно Україна впоралася з реалізацією рекомендацій.

“Це в наших інтересах, тому що ми хочемо говорити про початок переговорів”, – наголосила віцепрем’єрка і додала, що Україна “нікому не віддасть статус свого кандидата в ЄС”.

Читайте також:
Стали відомі сім умов, які України має виконати, щоб не втратити статус кандидата до ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна