Уперше на фронті – важка зброя від ФРН! Україна отримала шостий вид артилерії 155-мм калібру з підготовленими екіпажами

Німецькі гаубиці Panzerhaubitze 2000 із підготовленими українськими екіпажами вже перебувають на фронті та виконують бойові завдання.

Про це у вівторок, 21 червня, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

“В українській артилерійській родині з‘явилися німецькі Panzerhaubitze 2000 із підготовленими українськими екіпажами. Важливо. Це вже 6-й вид артилерії 155-мм калібру, який посилює нашу оборону. Наші воїни вже б’ють ворога з допомогою M777, FH70, M109, AHS Krab та Caesar. Відтепер до цього «клубу найкращих» долучився й Ph2000”, – наголосив міністр. 

Резніков додав, що головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний “на всі 100% ефективно застосує їх на полі бою”.

“Звісно ж, окрема величезна подяка нашим артилеристам, які вже стали всесвітньою легендою. Також хочу подякувати німецьким партнерам за підтримку, на збільшення якої ми продовжуємо розраховувати. Дуже ціную зусилля моєї колеги – міністра оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт”, – додав Резніков. 

Читайте також:
Артилеристи ЗСУ з гармат “Цезар” знищили ворожу гаубицю та командно-штабну машину. ВІДЕО

Колісні САУ від союзників для ЗС України: плюси і мінуси в цій війні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна