В Раду внесли кандидатуру на посаду омбудсмена

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вніс до парламенту кандидатуру народного депутата Дмитра Лубінця на посаду уповноваженого ВРУ з прав людини.

Про це в вівторок, 21 червня, повідомив спікер Стефанчук у фейсбуці.

“Відповідно до вимог законодавства, вніс пропозицію щодо кандидатури народного депутата України Лубінця Дмитра Валерійовича на посаду уповноваженого Верховної Ради України з прав людини”, – йдеться в повідомленні.

Стефанчук вважає, що парламентський досвід Лубінця, а також його професійні та людські якості сприятимуть у виконанні обов’язків на посаді омбудсмена.

Наразі Дмитро Лубінець очолює парламентський комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.
Входить до групи “За майбутнє”. У попередньому скликанні Ради був членом Блоку Порошенка.
Уродженець Волновахи. Перший заступник голови правління “Народно-патріотичного союзу Донбасу”

Нагадаємо, 31 травня Верховна Рада всупереч закону звільнила з посади уповноважену парламенту з прав людини Людмилу Денісову. Тоді вона заявила, що оскаржуватиме в суді своє звільнення.

Читайте також:
Рада ратифікувала Стамбульську конвенцію: як голосували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна