ЗСУ втратили контроль над Метьолкіним поблизу Сєвєродонецька, – Гайдай

Сили оборони втратили контроль над смт Метьолкіне на Луганщині.

Про це вранці в понеділок, 20 червня, повідомив глава ЛугОВА Сергій Гайдай.

“Рашисти посилили артилерійські та авіаційні обстріли. Потужно росіяни гатять по Сєвєродонецькій промзоні та околицях міста. Те саме в районах Тошківки та Устинівки, бо орки хочуть здійснити там прорив, і задля цього стягнули туди велику кількість техніки. Бої точаться в багатьох селищах навколо Сєвєродонецька та Лисичанська. На жаль, зараз ми не контролюємо Метьолкіне поблизу обласного центру”, – повідомив він.

За словами Гайдая, російські загарбники продовжують використовувати “повзучу” тактику – Луганщину знищують з усієї можливої зброї.

Водночас глава ОВА зазначає, що триває “тиха” евакуація з Лисичанська – силами працівників військових адміністрацій, поліцейських, рятувальників та волонтерів. Із населених пунктів, де тривають активні бойові дії, людей вивозять військові на броньованій техніці.

Нагадаємо, про частковий успіх ворога у Метьолкіному внаслідок штурму Генштаб повідомляв увечері 18 червня.

Читайте також:
“Тримаємо Сєвєродонецьк”: воїни ССО розповіли про тактику ворога і як обороняють місто. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна