ЗСУ вразили російський буксир “Василий Бех”, який віз окупантів і зброю на Зміїний. ВІДЕО

доповнено, додано відео

Військово-морські сили Збройних сил вразили буксир російських окупантів із зенітно-ракетним комплексом “Тор” на борту, який віз окупантів і зброю на Зміїний.

Про це вранці в п’ятницю, 17 червня, інформує пресслужба ВМСУ.

“В акваторії Чорного моря уражений буксир Чорноморського флоту “Василий Бех”, під час транспортування ним на острів Зміїний боєприпасів, озброєння та особового складу Чорноморського флоту.

Навіть наявність на борту зенітно-ракетного комплексу “Тор” не завадила ВМС ЗСУ демілітаризувати російських загарбників”, – йдеться в повідомленні.

За даними Оперативного командування “Південь”, буксир “перетворили на плавуче вогнище”. За попередніми даними, уражено 70% екіпажу, доля решти – невідома. Російські кораблі намагаються проводити пошуково-рятувальну операцію.

Побудований на Астраханському судноремонтному заводі буксир водотоннажністю 1605 тонн був прийнятий до складу ЧФ РФ у 2017 році.

ЗРК “Тор” – всепогодний тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки.
Приблизна вартість 25 млн доларів.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 114 – 17.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна