У Севастополі за “держзраду” засудили ексслужбовця Чорноморського флоту РФ

Севастопольський міський суд, підконтрольний Росії, визнав жителя російського Мурманська, який раніше служив на Чорноморському флоті Росії, винним у «державній зраді».

Про це повідомляє близький до російської влади сайт “Крыминформ” із посиланням на пресслужбу суду, передає “Крим.Реалії”.

«Громадянин Російської Федерації, уродженець Мурманська, 1953 року народження, який раніше проходив військову службу в частинах і підрозділах Чорноморського флоту, був залучений представником іноземної держави до негласної співпраці, спрямованої на збирання відомостей про діяльність частин і підрозділів Чорноморського флоту Російської Федерації, включаючи складові », – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що підозрюваного було затримано за «оперативними матеріалами» співробітників управління ФСБ Росії у Криму.

За версією суду, чоловік у 2007 році працював на флоті на цивільній посаді та збирав відомості про кадровий склад штабу Чорноморського флоту Росії та дислокацію військових частин.

«Надалі, достовірно знаючи про наявність у зібраних відомостях державної таємниці, він передав їх шляхом усного сполучення представнику іноземної держави. Підсудний свою провину визнав, від надання свідчень у судовому засіданні відмовився», – йдеться у повідомленні.

Суд визнав його винним у «держзраді» (стаття 275 КК Росії) та призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. Суд також позбавив його військового звання та держнагород.

Ім’я та прізвище засудженого не вказано. Його публічних коментарів немає.

Читайте також:
Суд у Києві дозволив затримати російського главу окупованого Криму Аксьонова, той прокоментував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна