Суд у Києві дозволив затримати російського главу окупованого Криму Аксьонова, той прокоментував

Київський апеляційний суд дозволив затримати підконтрольного Кремлю главу тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова.

Про це 30 листопада повідомила пресслужба суду.

Суд скасував рішення Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня. Тоді суддя відмовився задовольнити клопотання офісу генпрокурора дозволити затримати Аксьонова, щоб забезпечити його участь у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“За результатами апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану прокурором, задоволено, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 4 жовтня 2021 року скасовано”, – йдеться у повідомленні.

У суді нагадали, що Аксьонова підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених такими статтями Кримінального кодексу України: «дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади», «зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України», «створення, керівництво злочинною спільнотою чи злочинною організацією, а також участь у ній», «терористичний акт», «блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства», «захоплення державних чи громадських будівель чи споруд».

Глава окупованого Криму прокоментував рішення Київського апеляційного суду, який дозволив його затримати.

“Нехай спробують. Чекатиму. А якщо серйозно, то київська влада щоразу б’є свої ж рекорди з абсурдності та безглуздості ухвалених рішень. Порожні слова, пафосні заяви і брехливі звинувачення – це все, на що вони здатні”, – написав Аксьонов у фейсбуці.

Читайте також:
До суду скерували справу щодо екскомандувача ВМС Березовського. Слідком РФ зреагував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна