Знущався над цивільними на Харківщині і грабував: полоненому бойовику “ДНР” повідомили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру затриманому бойовику “ДНР”, який у березні знущався над мирними мешканцями Харківщини та вчинив крадіжку.

Про це в четвер, 16 червня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

За даними слідства, учасник незаконного збройного формування “ДНР”, який був прикомандирований до однієї з військових частин РФ, разом з іншими військовослужбовцями прибув до Бєлгородської області та 24 лютого 2022 року перетнув державний кордон України на Харківщині.

“На початку березня 2022 року окупант разом із іншими військовими РФ перебував в селі Руські Тишки Харківського району.

Підозрюваний проник на територію одного з домоволодінь, де перебували місцеві мешканці — чоловік і жінка. Погрожуючи розправою і вбивством, він бив господарів, а потім вкрав ноутбук, ювелірні прикраси та колекцію старовинних монет”, – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури йому повідомили про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Зараз підозрюваний перебуваю під вартою.

Читайте також:
На Луганщині воїни 80 одшбр спалили ворожий танк “Володимир” вартістю $4 млн. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна