У Києві заарештували активи білоруського підприємства на ₴4 млрд

У столиці правоохоронці арештували активи білоруського підприємства на суму в 4 мільярди гривень.

Про це в четвер, 16 червня, інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

“Заарештовано корпоративні права підприємства-резидента РБ у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 1 млрд грн, а також нерухоме та рухоме майно фірми орієнтованою вартістю 3 млрд грн.

Зараз вживаються заходи щодо передачі цього майна в управління АРМА”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу.

У своїй діяльності воно використовує обладнання підприємства “Белоруснафта”.

У межах слідства правоохоронці досліджують діяльність цього підприємства в частині можливого сприяння РФ під час підготовки та проведення агресивної війни проти України.

Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та зловживання повноваженнями юридичною особою (ч. 2 ст. 110-2, ч. 2 ст. 364-1 КК України).

Читайте також:
У Раді зареєстрували законопроєкт про заборону імпорту книг із РФ і Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна