Армія РФ відтіснила підрозділи ЗСУ з центру Сєвєродонецька. ДОПОВНЕНО

Росіяни минулої доби вели штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, мали частковий успіх, відтіснивши підрозділи ЗСУ з центру міста.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ в понеділок, 13 червня.

“На Сєвєродонецькому напрямку ворог, за підтримки артилерії вів штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, мав частковий успіх, відтіснив наші підрозділи з центру міста, бойові дії тривають”, – йдеться у повідомленні.

Також на цьому напрямку росіяни обстрілювали з артилерії позиції Сил оборони у районах населених пунктів Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Тошківка.

У свою чергу голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів у телеграмі:

  • У Сєвєродонецьку бої настільки важкі, що добу боротьба може тривати навіть не за вулицю, а лише за одну багатоповерхівку.
  • “Орки” контролюють 70% міста. Масова евакуація та підвезення гумвантажів через обстріли неможливі. Військовим вдається вивозити лише по декілька людей на день.
  • На хімічному заводі “Азот” залишаються близько 500 мешканців, з них 40 – діти. Промзона потужно обстрілюється ворожою артилерією великого калібру. Укриття “Азоту” не такі міцні, як у маріупольської “Азовсталі”. Намагаємося зробити організовану евакуацію з гарантіями безпеки.
    Всі люди, що там перебувають, раніше відмовилися виїжджати з міста.
  • Загрози оточення наших військ на Луганщині немає.
  • По Лисичанську росіяни посили обстріли, гатять з великих калібрів, місто щодня знищується. За останні дні найбільша кількість загиблих та поранених – саме в цьому місті. Відбувається “тиха” евакуація.

Читайте також:
Залужний звірився з Міллі: по РФ ведемо вогонь у відповідь, у Сєвєрі ворога зупинили, переходимо до контрнаступальних дій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна