ЗСУ відбили штурми рашистів на півночі та півдні Харківської області

На Харківщині російські війська намагалися наступати з півночі, з окупованої території під кордоном РФ, але не мали успіху.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18:00 неділі, 12 червня.

“На Слобожанському напрямку противник веде бойові дії, намагається покращити тактичне положення, продовжує удосконалення інженерного обладнання оборонних позицій в районі населеного пункту Новий Бурлук… Безуспішно вів штурм в напрямку населених пунктів Стариця – Рубіжне“, – сказано в повідомленні.

Також зазначається, що ворог обстріляв із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Замулівка, Байрак, Гусарівка та Руські Тишки.

На півдні Харківської області – на Слов’янському напрямку – українські воїни успішно відбили ворожі штурмові дії на напрямках Довгеньке – Мазанівка та Довгеньке – Долина. Таким чином, ЗСУ й надалі не дозволяють рашистам пройти до Барвінкового та наблизитися до Слов’янська з півночі.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 109 – 12.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна