“Європейський проєкт не може бути завершеним без України”, – Зеленський на зустрічі з фон дер Ляєн

Президент України Володимир Зеленський під час візиту голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн до Києва заявив, що від того, чи надасть Євросоюз Україні статус кандидата на вступ у ЄС, залежить майбутнє європейського проєкту.

“Саме зараз визначається, яким буде майбутнє об’єднаної Європи та чи буде майбутнє взагалі. Позитивна відповідь Європейського Союзу на українську заявку щодо членства може стати позитивною відповіддю на запитання, чи є взагалі майбутнє у європейського проєкту”, – цитує “Європейська правда” слова  Зеленського на спільній з головою Єврокомісії пресконференції, що відбулася по завершенню візиту фон дер Ляєн до Києва в суботу, 11 червня.

Цю думку президент України повторив кілька разів, зокрема, наголосивши: “Всі вже бачили, що український народ настільки цінує свободу, що зробить усе необхідне для європейської інтеграції України. Європейський проєкт точно не може бути завершений без нас”.

Президент констатував, що  навіть під час жорстокої війни державні та суспільні інституції України залишаються стійкими.  Підкресливши, що більшість населення держав-членів ЄС, згідно з результатами опитувань, справедливо вважають Україну частиною європейської родини, Зеленський зауважив, що “політичне визнання цієї реальності ми дуже очікуємо вже 23-24 червня” (під час саміту лідерів країн-членів ЄС – “Н”).

Також глава Української держави закликав Євросоюз запровадити сьомий пакет санкцій проти країни-гресора – РФ.

Урсула фон дер Ляєн, своєю чергою, повідомила, що Єврокомісія готує свої рекомендації для країн-членів ЄС щодо готовності України до статусу кандидата, і цю роботу буде завершено до кінця наступного тижня.

Читайте також:
Голова Єврокомісії прибула до Києва. Говоритиме з Зеленським про заявку на вступ до ЄС

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна