Убив чоловіка, вкрав медалі у 96-річного ветерана. Прокуратура оголосила підозру ще двом оркам

Ідентифіковано, встановлено факт злочину та повідомлено про підозру ще двом військовослужбовцям РФ, які лютували на території Київщини в березні 2022 року.

Їх обвинувачують у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України), повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації села Андріївка Бучанського району військовослужбовець 64-ої окремої гвардійської мотострілецької бригади сухопутних військ Збройних сил РФ у складі 35-ї загальновійськової армії незаконно затримав цивільного чоловіка. Разом з іншим військовим, погрожуючи застосуванням насилля, чоловіка затягли до електричної підстанції,  де спочатку били, а потім підозрюваний окупант застрелив беззбройну жертву пострілом в голову.

Згодом російський вояка разом зі співслужбовцями увірвався до будинку іншого мешканця села та заволоділи його автомобілем.

В іншому будинку у 96-річного ветерана Другої світової війни, підозрюваний викрав генератор, який забезпечував електроенергією помешкання. Погрожуючи зброєю, росіянин забрав у дідуся фронтові ордени, , а також державні нагороди України та відомчі відзнаки й нагороди Міністерства оборони України. Частину награбованого окупант причепив собі на форму, сфотографувався та хизувався цим у соцмережах, повідомляє ОГП.

Другий підозрюваний – військовослужбовець повітряно-десантних військ РФ разом з солдатами проводив допити мирних мешканців населеного пункту та обшуки у їхніх помешканнях, залякував та погрожував вбивством.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, за оперативного супроводу Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Читайте також:
Як відбувається впізнання тіл загиблих у Бучі. ВІДЕО

До суду скерували першу справу щодо зґвалтування під час війни


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна